ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Με τους νέους υπερσύγχρονους αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες σε Κελάρια και Φτερόλακα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είναι πλέον στη λίστα με τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα στα Βαλκάνια.

Το 2014 πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του εκσυγχρονισμού του που αφορούσε τα Κελλάρια. O νέος υπερσύγχρονος αναβατήρα τύπου Combi με την ονομασία «Αφροδίτη – Βάκχος» περιλαμβάνει τον αποσυμπλεκόμενο αναβατήρα με 8-θέσιες καμπίνες (8 MGD) «Αφροδίτη» και τον αποσυμπλεκόμενο αναβατήρα με 6-θέσιες καρέκλες και 8-θέσιες καμπίνες «Βάκχος». Οι δύο αναβατήρες συνδέονται στον ενδιάμεσο σταθμό στα Κελλάρια 1950 και έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν συνδυαστικά ή ανεξάρτητα.

Το Δεκέμβριο του 2015 ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του εκσυγχρονισμού, αυτή τη φορά στη Φτερόλακα. Οι παλιοί αναβατήρες «Ήρα 7», «Ηνίοχος 6» και ο συνδετικός «Ερμής», αντικαταστάθηκαν με νέους αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες.Χιονοδρομία με θέα τη θάλασσα

Σε πολλά σημεία του χιονοδρομικού πεδίου υπάρχει οπτική επαφή με τον Κορινθιακό, αλλά και τον Ευβοϊκό κόλπο. Η δυνατότητα της χιονοδρομίας με θέα τις ελληνικές θάλασσες, εκτινάσσει την χιονοδρομική εμπειρία στα ύψη.

Πίστες

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού υπάρχουν δύο χιονοδρομικές περιοχές, τα Κελάρια και η Φτερόλακα, οι οποίες διαθέτουν συνολικά:

21 πίστες και 7 χιονοδρομικές διαδρομές
5 συνδετικά μονοπάτια
4 μίνι πίστες αρχαρίων με babylifts
με συνολικό μήκος πιστών τα 34 χλμ. Οι καταβάσεις αρχίζουν από τα 2260μ. και φτάνουν έως τα 1640μ. υψόμετρο, ενώ το μήκος τους κυμαίνεται μεταξύ 300μ. και 4χλμ. Οι funs της πούδρας θα βρουν αρκετές εκτός πίστας διαδρομές για freeride. Επίσης, λειτουργούν και 2 Snow Fun parks σε Κελλάρια και Φτερόλακα. Τέσσερις από τις πίστες, οι Νο6 Ηνίοχος, Νο8 Ηρακλής, Νο9 Οδυσσέας και Νο2 Βάκχος, είναι πιστοποιημένες από την διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας (F.I.S Homologation) για την διοργάνωση διεθνών αγώνων σκι.

Μόνο 2 ώρες από την Αθήνα, στους πρόποδες του καταπράσινου Παρνασσού, στο γραφικό χωριό Πολύδροσος, δημιουργήθηκε ο ξενώνας “Δρυάς”.