ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ

Η όμορφη Πολύδροσος είναι χτισμένη στους βόρειους πρόποδες του Παρνασσού σε υψόμετρο 380μ. Μέχρι το 1928 ονομαζόταν Σουβάλα, όνομα που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα.

Το χωριό αναπτύσσεται τουριστικά, με αποτέλεσμα να έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για τους Αθηναίους και όχι μόνο.

Αξιοθέατα

Η Πολύδροσος έχει μια όμορφη πλατεία με πλατάνια στην οποία βρίσκεται ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η τριπλή πέτρινη βρύση.

Με μόλις 20’ περπάτημα μπορείτε να φτάσετε στις πηγές της Αγίας Ελεούσας. Η τοποθεσία θα σας αποζημιώσει με την φυσική της ομορφιά, αφού είναι πνιγμένη στα πλατάνια, με αναβλύζοντα νερά από τις πηγές του Βοιωτικού Κηφισού και υπέροχη θέα στην Πολύδροσο. Εκεί θα δείτε τα ερείπια του Βυζαντινού ναού της Παληοπαναγιάς ή Μαυρομαντήλας που χτίστηκε τον 6ο-7ο αι. μ.Χ.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστορικό Χάνι της Γραβιάς που βρίσκεται σε απόσταση 12χλμ. από την Πολύδροσο, καθώς και τα γύρω γραφικά χωριά όπως την Λίλαια, την Άνω Αγόριανη, τους οικισμούς της Μαριολάτας και της Βάριανης, καθώς και την πανέμορφη Άνω Πολύδροσο.
Δραστηριότητες

Η Πολύδροσος απέχει 20χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού κι έτσι μπορείτε να απολαύσετε το σκι κατά του χειμερινούς μήνες. Πεζοπορία στα όμορφα μονοπάτια της, ποδήλατο βουνού, ορειβασία και βόλτα με άλογα στο ποτάμι με το πλατανόδασος, μπορείτε να κάνετε όλο το χρόνο.

Μην ξεχάσετε
Πριν φύγετε μην ξεχάσετε να πάρετε ντόπιο κρασί, κρέας και τυροκομικά προϊόντα.

Πρόσβαση

Με αυτοκίνητο
Απέχει 179 χλμ από την Αθήνα και για να φθάσει κανείς εδώ με αυτοκίνητο ακολουθεί τη διαδρομή προς Λειβαδιά, Χαιρώνεια, Τιθορέα, Αμφίκλεια.

Με τρένο
Ακολουθώντας το δρομολόγιο του ΟΣΕ από Αθήνα για Λειανοκλάδι, με σταθμό την Αμφίκλεια ή τη Λίλαια.

Ένας πραγματικός παράδεισος στους πρόποδες του Παρνασσού.

Ο πιο κοντινός οικισμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, στους πρόποδες του καταπράσινου Παρνασσού, στο γραφικό χωριό της Πολύδροσου, δημιουργήθηκε ο ξενώνας «Δρυάς».